Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Vaatwasbestendig, goed schoon te maken, vleeshamer met vlak en relief vlak voor het zelf plat slaan van vlees. Gekartelde kant voor het malser maken van vlees,
Een vleeshamer ziet eruit als een… hamer, jawel. De onderkant is gekarteld en dient om op het vlees te slaan. Op die manier wordt de weefselstructuur van het vlees doorbroken en wordt het vlees malser. Er bestaan ook hamers met een glad oppervlak. Dat zijn vleeskloppers en die worden gebruikt om vlees plat te slaan, voor bijvoorbeeld schnitzel of carpaccio.
Met een vleeshamer wil je vlees dus platter of mals maken. Let wel: je hoeft niet op elk willekeurig stuk vlees te gaan hameren. Een goede steak heeft dat absoluut niet nodig. Bovendien droogt platgeslagen vlees makkelijker uit, gaart het sneller en is het moeilijker saignant te houden. Bij verhitting zal het platgeslagen vlees trouwens weer een stuk oprekken en wat dikker worden. Wil je dat niet, dan kun je het vlees paneren om het mooi plat te houden.
Het maakt écht een verschil als je taaiere of dunne vleessoorten een paar klappen met je vleeshamer verkoopt. Je kunt dat doen met ander keukengerei, zoals de onderkant van een koekenpan of een deegrol, maar die hebben natuurlijk geen gekartelde kant. Het zijn net die inkepingen die het bindweefsel kapotmaken en taaie vlees sappiger maken.
Bron: Libelle-lekker.be