Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Dit is een grote zeer strakke tulband met een smalle strakke lege ruimte in de midden, de drie uitstulpingen zijn er om te voorkomen dat de taart over de rand gaat. De Aluminium vorm mag absoluut niet in de vaatwasser want dan gaat hij afgeven.
https://miljuschka.nl/basisrecept-voor-angel-food-cake/
Angel food cake, ook wel angel cake, is een heerlijk luchtig biscuitgebak dat je maakt van eiwitten, bloem, fijne kristalsuiker en poedersuiker. Er wordt geen boter gebruikt: het luchtig geklopte eiwit maakt deze cake juist zo mals.
Hieronder deel ik mijn basisrecept voor angel food cake. Hiermee kun je volop variëren!
Angel food cake is een Amerikaanse cake. De naam verwijst naar de textuur: deze cake is namelijk zo licht, dat engelen het zouden kunnen eten zonder verzwaard te worden. Hierdoor konden ze blijven vliegen. In sommige culturen wordt dit verhaal zodanig letterlijk genomen, dat het terugkomt in hun rituelen.
Zo wordt de angel food cake in de Afro-Amerikaanse cultuur vaak geserveerd bij begrafenissen. De cake staat voor het idee dat de overledene in de hemel tussen de engelen leeft. In andere culturen wordt de angel cake juist gebruikt als bruidstaart. Door deze taart zou het bruidspaar gezegend worden door de engelen. Bijzonder en mooi al deze verhalen, nietwaar? Dit geeft de taart in mijn ogen een hele andere lading.
Deze cake is zo zacht en sponzig van structuur, dat het zonde is om ‘m verkeerd aan te snijden. En ja, dat heb ik zeker al eens gehad… De cake is dusdanig luchtig, dat je deze tijdens het snijden met een normaal mes samenperst. Gebruik daarom het liefst een gekarteld broodmes. Hiermee blijft de cake in perfecte staat.
De cake is lekker an sich, maar kan je ook afwerken met een topping. Kies bijvoorbeeld voor glazuur of een dikke stroperige vruchtensaus. Dit geeft je creatie nét dat beetje extra.