koken, tafelen, natafelen & kookcadeaus. Wij verkopen het juiste kookgereedschap en servies item voor elk gerecht! Kookings Kookwinkel Weert Limburg Online en fysieke winkel!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Blog 27 juli 2024

Blog 27 juli 2024

De Wüsthof messen worden gemaakt in de legendarische messenstad Solingen in Duitsland, vakmanschap waar ze trots op zijn Wüsthof is een door de familie geleide messenfabriek waar de kwaliteit hoog in het vaandel staat, waar machines gebruikt worden als de mens de kwaliteit niet kan maken en waar mensen het overnemen als het om details gaat zoals nakijken, assembleren, het laatste polijsten en afwerken.

 Door de ü, is het lastig welke schrijfwijze ik moet gebruiken, vooral omdat ik zie dat mijn systeem onderscheid maakt bij het vinden van de u en ü, in Duitsland maken ze er Wuesthof van maar dat gebruikt geen van mijn collega's. Maar omdat jij dit leest ben je toch bij mij terecht gekomen. Ik ga verder met het typen van Wusthof want van steeds Alt-129 wordt ik niet vrolijk.

 Koken is een leuke hobby en het is lekker rustgevend om met koken bezig te zijn, al zal het de eerste keren nog wel wat stress opleveren om het goed te doen, maar zoals met alles, proberen lukt altijd. En lopen heb je ook niet opgegeven de eerste keer dat je viel.

 We hebben de basis messen dus traditioneel Koksmes en/of de Japanse variant het Santoku mes en brood, vlees en officemessen maar ook allerlei speciale messen.

 Zoals voor vis, want heerlijke verse vis, die kan je door de vis verkoper in "hapklare stukken" laten snijden, maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Dan is het wel handig dat je daar een flexibel mes voor hebt, dat niet stug door de graat gaat maar, langs de graat te sturen is.

 Van Wusthof hebben we de gesmede messen zoals: "das Original, vanaf 1886 Wusthof Classic in zwart en wit handvat, maar nu ook Wusthof Classic Color, voor je persoonlijke stijl in Wusthof Classic Pink Himalayan Salt, Purple Yam, Tasty Sumac, Coral Peach, Velvet Oyster en Wild Blueberry.

 In dezelfde traditionele vorm maar dan met gerookt eikenhouten handvat en gouden verbindingen de Wusthof Crafter. Ook de ergonomische Wusthof Classic Ikon in zwart hebben we op voorraad, de creme en Wusthof Ikon met Grenadille hout kunnen we bestellen."

 Ook hebben we de Wusthof Gourmet messen die zijn niet gesmeed, met een krop geïntegreerd in het handvat maar de angel loopt door in het handvat dat geklonken is aan het mes, Wusthof Gourmet serie heeft 39 bladvormen is fijn geslepen in een hoek van 29°, hardheid 56 HRC en volledig gemaakt in Solingen Duitsland.

 Doordat deze messen zachter zijn dan gesmede messen kunnen ze eerder bot zijn en is er meer onderhoud met een aanzetstaal nodig wanneer je als je op het snijvlak kijkt oneffenheden ziet. Aanzetten corrigeert deze oneffenheden zonder materiaal weg te halen. Als ze bot blijven na het aanzetten zijn de messen aan een slijpbeurt toe waarbij er wel materiaal wordt weggehaald.

 Bij mij is het hoe vaak gebruik je een mes, is koken je hobby, wat wil je, en ik heb natuurlijk gemakkelijk praten maar een koksmes adviseer ik vaak gesmeed omdat je dat dagelijks gebruikt.

 Als je begint met koken als hobby en een Vismes zoals bijvoorbeeld een zalmmes wilt aanschaffen, kan je ook voor bandstalen messen = gestempelde = uitgesneden messen uit een plaat gaan zoals de Wüsthof Gourmet serie voor alle speciale messen gewoonweg omdat zoals ik dan zeg, wij zo een mes op jaarbasis evenveel gebruiken als een kok per dag. 

 Natuurlijk de Wusthof Classic is de meest uitgebreide set met 60 verschillende bladvormen en de gesmede messen zijn van hogere kwaliteit en daar betaal je dan ook voor en kan je letterlijk naar hartenlust gebruiken. Want vers is gezonder omdat jij weet wat je eet.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.