Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Blind bakken is je de taartbodem eerst voorbakken met een steunvulling er in. Dit zorgt ervoor dat je bodem mooi krokant wordt, gelijkmatig gaart en niet teveel rijst zodat er voldoende ruimte overblijft om hem daarna te vullen.
Voor het blind bakken van taarten en quiches, voldoende voor bakblikken tot 30 cm
Toepassing:
Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm.
Prik er verschillende keren in met een vork.
Bedek het deeg royaal met bakpapier en verdeel de
bolletjes er gelijkmatig over.
Tip: Laat volledig afkoelen na gebruik.
Bron: Heel Holland Bakt,
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in een recept: de bodem blind bakken. Wat is dat precies, waarom is het nodig en hoe werkt het? We leggen het je uit.
Blind bakken is hét geheim voor een krokante, mooie, goudbruine taartbodem. Eigenlijk houdt het in dat je de taartbodem eerst voorbakt met een steunvulling er in. Dit zorgt ervoor dat je bodem mooi krokant wordt, gelijkmatig gaart en niet teveel rijst zodat er voldoende ruimte overblijft om hem daarna te vullen.
De ene keer bak je de bodem wel blind, de andere keer niet. Hoe zit dat precies? Blind bakken kun je toepassen in 3 situaties:
Als steunvulling voor het blind bakken kun je speciale blindbakbonen gebruiken. Maar het kan ook goedkoper en makkelijker! Want ook gedroogde bonen/kikkererwten, ongekookte rijst of spliterwten volstaan. Houd er wel rekening mee dat je deze daarna niet meer kunt eten. Maar ze nogmaals gebruiken als steunvulling kan wel!
Blind bakken is heel eenvoudig en het werkt als volgt.
Als je de vulling niet meebakt en wilt voorkomen dat hij je krokante bodem weer zacht maakt, dan kun je een laagje gesmolten chocolade over de bodem strijken als een soort afdekkend laagje. Laat de chocolade uitharden en vul de taart met de vulling. Super handig en extra lekker!