koken, tafelen, natafelen & kookcadeaus. Wij verkopen het juiste kookgereedschap en servies item voor elk gerecht! Kookings Kookwinkel Weert Limburg Online en fysieke winkel!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Kuchenprofi 850 gram blindbakbonen genoeg voor 30 cm taart Kuchenprofi blindbak bonen Kuchenprofi 0810108300

850 gram blindbakbonen genoeg voor 30 cm taart Kuchenprofi blindbak bonen Kuchenprofi 0810108300

€24,99
Incl. btw

Blind bakken is je de taartbodem eerst voorbakken met een steunvulling er in. Dit zorgt ervoor dat je bodem mooi krokant wordt, gelijkmatig gaart en niet teveel rijst zodat er voldoende ruimte overblijft om hem daarna te vullen.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (6)

Voor het blind bakken van taarten en quiches, voldoende voor bakblikken tot 30 cm
Toepassing:
Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm.
Prik er verschillende keren in met een vork.
Bedek het deeg royaal met bakpapier en verdeel de
bolletjes er gelijkmatig over.

Tip: Laat volledig afkoelen na gebruik.

Bron: Heel Holland Bakt,

Blind bakken, wat is het en hoe werkt het?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in een recept: de bodem blind bakken. Wat is dat precies, waarom is het nodig en hoe werkt het? We leggen het je uit.

Blind bakken is hét geheim voor een krokante, mooie, goudbruine taartbodem. Eigenlijk houdt het in dat je de taartbodem eerst voorbakt met een steunvulling er in. Dit zorgt ervoor dat je bodem mooi krokant wordt, gelijkmatig gaart en niet teveel rijst zodat er voldoende ruimte overblijft om hem daarna te vullen.

Wanneer moet je blind bakken?

De ene keer bak je de bodem wel blind, de andere keer niet. Hoe zit dat precies? Blind bakken kun je toepassen in 3 situaties:

  • Taart waarbij je de vulling niet meebakt. Denk bijvoorbeeld aan een citroen meringue taart. Je wilt een krokante koekbodem, maar bakt de lemon-curd en meringue niet mee.
  • Taarten waarbij de vulling een kortere oventijd heeft dan de bodem, denk bijvoorbeeld aan een quiche.
  • Taarten die worden gemaakt van een relatief slap deeg. Als een deeg veel boter bevat, zakt hij makkelijk in in de oven. De steunvulling tijdens het blind bakken zorgt ervoor dat hij zijn vorm mooi behoudt tijdens het bakken.

Steunvulling

Als steunvulling voor het blind bakken kun je speciale blindbakbonen gebruiken. Maar het kan ook goedkoper en makkelijker! Want ook gedroogde bonen/kikkererwten, ongekookte rijst of spliterwten volstaan. Houd er wel rekening mee dat je deze daarna niet meer kunt eten. Maar ze nogmaals gebruiken als steunvulling kan wel!

Zo werkt het

Blind bakken is heel eenvoudig en het werkt als volgt.

  • Maak het deeg voor je taartbodem, zorg dat het goed gekoeld is en rol het uit tot ongeveer 3-4 millimeter dikte.
  • Vet de taartvorm goed in en bekleed hem met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en snijd de randjes mooi strak langs de vorm af.
  • Verkreukel een stukje bakpapier, vouw het weer uit en leg dat over je deeg.
  • Stort hierop de steunvulling, verdeel het goed en bak de bodem volgens het recept.
  • Verwijder daarna het bakpapier en de steunvulling.
  • Als je de taartvulling niet meebakt, bak de bodem dan kaal verder af.
  • Als je de taartvulling wel meebakt, stort dat dan nu op de taartbodem en bak het geheel samen verder af.

Een laagje chocolade

Als je de vulling niet meebakt en wilt voorkomen dat hij je krokante bodem weer zacht maakt, dan kun je een laagje gesmolten chocolade over de bodem strijken als een soort afdekkend laagje. Laat de chocolade uitharden en vul de taart met de vulling. Super handig en extra lekker!

blindbakbonen voor blindbakken
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen