Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Zelf (rode)zuurkool, kimchi of miso maken. Inmaken is weer helemaal hip, recepten en kookboeken zijn er heel veel en nu ook een start set zodat je meteen kan beginnen met fermenteren. Vraag bij aankoop naar het recepten boekje van Gefu, we mailen het dan
HOE BEGINT DE FERMENTATIE EIGENLIJK?
Ofwel door wilde fermentatie, waarbij de bacteriën voor het fermentatieproces van nature al aanwezig
zijn op de groenten, fruit of gewoon in de omgeving. Voorbeelden zijn zuurkool of kimchi.
Of het begint met een startercultuur, waarbij fermentatiebacteriën of de restanten van een afgewerkt
ferment aan het begin worden toegevoegd aan de basisproducten, zoals kombucha of kefir.
WAAROM FERMENTEREN?
Omdat...
... groenten en fruit zonder temperatuur langer houdbaar kunnen worden gemaakt.
... gefermenteerde levensmiddelen belangrijke vitamines en secundaire plantenstoffen bevatten.
... de probiotische culturen voor een gezonde darmflora en een stabiel immuunsysteem zorgen.
... het een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken biedt.
... zelfgemaakt uit eigen tuin smaakt beter dan welk industrieel product dan ook.
... er duizenden nieuwe recepten te ontdekken zijn.
... seizoen groenten en seizoen fruit kunnen worden bewaard.
... het dankzij GEFU heel eenvoudig en leuk is.
De Gefu Nativo set bevat:
• 1 l-pot van hoogwaardig borosilicaatglas
• luchtdicht plastic deksel met silicone afdichting voor veilige
opslag tijdens de fermentatie
• geïntegreerde luchtklep (Ferment Vent-systeem) laat gassen
automatisch ontsnappen tijdens het fermentatieproces
• gewicht van massief glas
• hoogwaardige roestvrijstalen tang voor het eenvoudig in- en
uitnemen van het glasgewicht en voor het plaatsen
en verwijderen van de groenten
• stamper van onbehandeld beukenhout
WELKE SOORTEN FERMENTATIE ZIJN ER?
ALCOHOLISCHE GISTING
Waarschijnlijk het bekendste type fermentatie en zeer wijdverbreid. Vooral gist speelt hierbij een grote
rol en geeft ons wijn en bier.
AZIJNZUURFERMENTATIE
Als een fles wijn te lang open staat, wordt de wijn zuur: Dit is een klassiek voorbeeld van azijnzuurfermentatie waarbij acetobacter de alcohol omzet in azijnzuur.
MELKZUURFERMENTATIE
De fermenten hebben een typische, lichtzure smaak. Voorbeelden zijn zuurkool of kimchi.