Je winkelwagen is momenteel leeg
De cafetiere is samengesteld uit een glazen kan, een metalen zeef en een deksel. Heet water dat net van de kook af is wordt samen met grof gemalen koffie in de kan gedaan. Dan zet je boven het water niveau de zeef en het deksel op de glazen kan. Na een wachttijd van ongeveer 4 minuten druk je de zeef naar beneden. Hierdoor wordt de koffie en het koffiegruis gescheiden.
En kan je de koffie zonder gruis schenken. Je hebt hierbij dus geen al dan niet wankele filter op een koffiekan nodig. Je doet veilig je koffie onder in de cafetiere en schenkt het water erbij.
Grof gemalen koffie is perfect voor een cafetière . Als vuistregel geldt: hoe langer de koffie in contact is met water, hoe grover de maling moet zijn om over extractie te voorkomen. Daarom moet een espresso pot en piston machine zoveel druk hebben om het water snel door de fijne koffie te persen. Bij de cafetière methode wordt de koffie gedurende de hele zet tijd volledig ondergedompeld, wat betekent dat een grotere, grovere maling nodig is.
Dit is de kleine maat op de foto, 350 ml 3 kops.