Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Dit Wusthof Gourmet zalmmes heeft een 29 cm zeer smal en flexibel lemmet met een afgeronde punt zodat je de vis niet beschadigd en is heel handig om dunne, gelijkmatige plakjes zalm of andere soorten vis te snijden. Door de kuiltjes blijft er lucht tussen
Heerlijk verse vis, zalm maar ook andere vis kan je in dunne plakken, moten of hoe jij je vis wilt snijden, met dit Wusthof Gourmet zalmmes, het heeft een 29 cm zeer smal en flexibel lemmet met een afgeronde punt zodat je de vis niet beschadigd. En is dus heel handig om dunne, gelijkmatige plakjes zalm of andere soorten vis te snijden. Door de kuiltjes blijft er lucht tussen de vis en het mes en plakt het dus minder, de vettige structuur van de vis plakt namelijk graag.
Mijn kookleraar, Karel van Erve, gebruikte het zalm mes ook om de kanten van een plak kapsel deeg af te halen en andere werkjes waarbij hij in één vloeiende beweging iets wou doen.
Gourmet messen zijn niet gesmeed, met een krop geïntegreerd in het handvat maar de angel loopt door in het handvat dat geklonken is aan het mes, Wusthof Gourmet serie heeft 39 bladvormen is fijn geslepen in een hoek van 29°, hardheid 56 HRC en volledig gemaakt in Solingen Duitsland.
Doordat deze messen zachter zijn dan gesmede messen kunnen ze eerder bot zijn en is er meer onderhoud met een aanzetstaal nodig wanneer je als je op het snijvlak kijkt oneffenheden ziet. Aanzetten corrigeert deze oneffenheden zonder materiaal weg te halen. Als ze bot blijven na het aanzetten zijn de messen aan een slijpbeurt toe waarbij er wel materiaal wordt weggehaald.
Bij mij is het hoe vaak gebruik je een mes, is koken je hobby, wat wil je, en ik heb natuurlijk gemakkelijk praten maar een koksmes adviseer ik vaak gesmeed omdat je dat dagelijks gebruikt.
Als je begint met koken als hobby en een Vismes zoals dit zalmmes wilt aanschaffen, kan je voor bandstalen messen = gestempelde = uitgesneden messen uit een plaat gaan zoals deze Wüsthof Gourmet serie voor alle speciale messen gewoonweg omdat zoals ik dan zeg, wij zo een mes op jaarbasis evenveel gebruiken als een kok per dag.