Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Carbonstalen pannen die je zelf moet inbakken worden vaak in de horeca gebruikt omdat ze lang meegaan zolang ze goed zijn ingebakken en omdat ze daar de hele dag op het fornuis staan wordt het vet minder snel oud dan in de thuis keuken. Toch in voorraad v
Carbonstalen pannen die je zelf moet inbakken worden vaak in de horeca gebruikt omdat ze lang meegaan zolang ze goed zijn ingebakken en omdat ze daar de hele dag op het fornuis staan wordt het vet minder snel oud dan in de thuis keuken. Toch in voorraad voor de liefhebber want het zijn gewoon de stoerst ogende pannen van deze soort. Maar zoals gezegd je moet ze inbranden en vethouden.
Do's en don'ts
Eerste gebruik
Uw braadpan is af fabriek voorzien van een natuurlijke oliecoating. Was hem zorgvuldig met warm water, afwasmiddel en een afwasborstel. Hoe u uw pan kunt inbranden, vindt u in het “Stappenplan voor het Seasonen of inbranden van uw pan” vóór het eerste gebruik.
Stappenplan voor het seasonen van uw pan
Om uw pan goed te onderhouden, is het een goed idee om hem regelmatig in te branden. Wat houdt dat in?
Stap 1 Verwijder indien nodig eerst alle roest. Wij adviseren dit te doen met de Forged onderhoudskit.
Stap 2 Maak de pan schoon met afwasmiddel en droog de pan goed af met een theedoek.
Stap 3 Verhit de pan op laag vuur gedurende enkele minuten. Hierdoor worden de poriën van de pan geopend.
Stap 4 Doe 1 tot 2 mm olie in de pan. Gebruik bij voorkeur arachide- of zonnebloemolie en verdeel dit over de hele pan (inclusief de rand aan de binnenkant).
Stap 5 Wanneer je pan op laag vuur begint te roken, is hij klaar. Dan is de polarisatie begonnen. Laat het 5 tot 10 minuten zachtjes branden op laag vuur. Zet je vuur uit en laat het afkoelen.
Stap 6 Veeg de olie uit de pan met keukenpapier en hij is klaar voor gebruik.
Indien gewenst kunt u deze stap meerdere keren herhalen. Hoe vaker je de pan inbrandt, hoe beter de door jou gecreëerde antiaanbaklaag wordt. Maar je kunt de pan natuurlijk ook heel vaak achteraf met olie of boter insmeren. Dat werkt ook heel goed.
Eens goed schoonmaken van de pan werkt als volgt:
Stap 1 Zet de droge pan op laag vuur.
Stap 2 Doe het zout erbij en roer het door de pan.
Stap 3 Neem keukenpapier en bestrijk hiermee de pan. Deze schrob je vervolgens met het zout waarmee je het eiwit uit de pan gaat halen.
Stap 4 Wanneer het zout gemakkelijk door de pan gaat, weet je dat de pan schoon is.
Stap 5 Laat de pan afkoelen en gooi het zout weg. Maak hem daarna schoon met water en droog hem goed af.
Stap 6 Smeer er vervolgens een paar druppels olie op voor extra bescherming tegen eventuele roest.
Daarna kan je hem weer opnieuw gaan inbranden om een natuurlijke anti aanbak pan te krijgen.