Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Zelf Spatzle of Knopfle maken met behulp van de spatzle deksel of Spatzle zeef van Kuchenprofi. De Spatzle maker past op pannen van 20 toto 26 cm diameter is van Rvs en de schraper is er al bij.
Zelf Spätzle of Knopfle maken met behulp van de spätzle deksel of Spätzle zeef van Kuchenprofi. De Spätzle maker past op pannen van 20 toto 26 cm diameter is van Rvs en de schraper is er al bij.
Recept Spätzle
100 gram bloem, 1 ei, 1/2 theelepel zout, 50 gram melk of water per persoon of 5x voor 4 personen aldus Smulweb.
Meng de ingrediënten met een mixer tot je een dikke egale massa hebt die nog enigszins loopt. Is het mengsel te dik voeg er dan nog een beetje bloem aan toe, te dik een beetje meer melk. Meng het deeg zeker 5 minuten, de bloem moet gluten vormen om makkelijker te kunnen verwerken. Laat het deeg het liefst een uurtje rusten, dit vergemakkelijkt het maken van de spätzle.
Hang je zeef op de pan en veeg het deeg met de spatel door de gaatjes, de spätzle is gaar wanneer deze komt bovendrijven want na ongeveer 2 minuten gebeurt, maak niet te veel tegelijk dan koelt het water te snel af en ze zijn machtig dus even kijken hoeveel je nodig hebt. Schep de spätzle uit de pan over in een kom en zorg met beetje boter dat ze niet aan elkaar plakken.