Je winkelwagen is momenteel leeg
Geweldige kleine digitale slowcooker met een inhoud van 2400 ml met een mooie zwarte keramieken binnenschaal goed voor 2 tot 3 personen, ideaal als je alleen bent of met enkelen of als je iets wilt uitproberen of wat maakt dat waar niet iedereen op zit te
Geweldige kleine digitale slowcooker met een inhoud van 2400 ml met een mooie zwarte keramieken binnenschaal goed voor 2 tot 3 personen, ideaal als je alleen bent of met enkelen of als je iets wilt uitproberen of wat maakt dat waar niet iedereen op zit te wachten. Want je slowcooker moet altijd voor de helft tot 3/4 gevuld zijn om optimaal te kunnen werken.
Tekst van Leverancier:
"CROCKPOT SLOWCOOKER BLACK 2,4L DIGITAAL (CR061)
Een Crock-Pot slowcooker is een toverpotje met stekker, dat zeer geleidelijk en secuur jouw favoriete gerechten gaart. Aanbakken of overgaar koken is niet mogelijk! Deel je dag in naar behoeften en laat de slowcooker het werk doen.
Compacte, digitale slowcooker
Zet een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zonder heel de dag in de keuken te hoeven staan! Met deze slowcooker is dat een eitje. Met een inhoud van 2,4 liter is hij goed voor 2 tot 3 personen. Door gerechten langzaam te garen blijven smaken en vitaminen behouden! Gezond en smakelijk dus. De uitneembare keramieken binnenschaal is geschikt voor gebruik in de oven. Daarnaast beschikt deze digitale slowcooker over een glazen deksel. Zo kun je je gerecht door het deksel heen in de gaten houden.
OPMERKINGEN VOOR GEBRUIK
• Na een stroomstoring gaan het display en de lampjes knipperen wanneer de elektriciteit weer is hersteld. Alle instellingen van de slowcooker zijn in dit geval gewist. Het voedsel kan hierdoor niet meer veilig zijn voor consumptie. Als u niet weet hoe lang de elektriciteit uitgeschakeld is geweest, wordt u aanbevolen het eten weg te gooien.
• Vul de schaal ongeveer tot de helft of driekwart en volg de aanbevolen kooktijden om te voorkomen dat uw gerecht ongaar of juist te gaar is.
• Leg altijd het deksel op de schaal tijdens het koken en kook het gerecht de aanbevolen tijdsduur. Neem het deksel in de eerste twee uur van het koken niet van de schaal, zodat het gerecht efficiënt wordt verwarmd.
• Indien gewenst kunt u uw slowcooker handmatig omschakelen naar de instelling voor warmhouden ( ) als uw gerecht klaar is.
• Gebruik altijd een ovenwant als u het deksel of de schaal aanraakt. Pas op voor de hete stoom die ontsnapt wanneer het deksel wordt verwijderd.
• Verwijder de stekker uit het stopcontact als het gerecht klaar is en voordat u de schaal gaat reinigen
• De verwijderbare schaal is ovenvast. Gebruik de aardewerken schaal niet op een gasplaat, elektrische plaat of onder de grill.
RECEPTEN AANPASSEN
Aan de hand van de volgende tips kunt u uw eigen en andere recepten aanpassen om in uw slowcooker te bereiden. Bij gebruik van uw slowcooker hoeven veel van de normale voorbereidingen niet te worden uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen alle ingrediënten in de aardewerken schaal van uw slowcooker worden geplaatst en de hele dag stoven. Algemeen:
• Zorg dat u uw gerecht voldoende kooktijd geeft.
• Kook altijd met het deksel op de schaal.
KOOKTIJD RECEPT KOKEN OP LAAG KOKEN OP HOOG
15 tot 30 minuten 4 tot 6 uur 1½ tot 2 uur
30 tot 45 minuten 6 tot 10 uur 3 tot 4 uur
50 minuten tot 3 uur 8 tot 10 uur 4 tot 6 uur
PASTA EN RIJST:
• Gebruik voor de beste resultaten basmati-/langgraanrijst of de rijstsoort die in het recept wordt aanbevolen. Als de rijst na de aanbevolen kooktijd nog niet helemaal gaar is, voegt u 1 tot 1½ kop vloeistof per kop gekookte rijst toe en kookt u de rijst nog 20 tot 30 minuten langer.
• Voor de beste resultaten met pasta, voegt u de pasta aan de slowcooker toe in de laatste 30–60 minuten van de kooktijd.
BONEN:
• Gedroogde bonen, vooral rode kievitsbonen, moeten gekookt worden voordat ze aan een recept worden toegevoegd.
• Volledig gare bonen uit blik kunnen gebruikt worden ter vervanging van droge bonen.
GROENTEN:
• Veel groenten profiteren van slowcooking, waarbij hun volle smaak tot zijn recht komt. In uw slowcooker worden ze
meestal niet doorgekookt, zoals wel kan gebeuren in de oven of op het fornuis.
• Als u recepten bereidt met zowel groenten als vlees, leg dan de groenten vóór het vlees in de slowcooker. Over het
algemeen koken groenten langzamer dan vlees in de slowcooker.
• Plaats groenten langs de zijkanten of op de bodem van de aardewerken pot voor een betere bereiding.
MELK:
• Melk, room en zure room kunnen schiften tijdens lange bereidingstijden. Indien mogelijk, pas toevoegen in de laatste 15 tot 30 minuten van de bereidingstijd.
• Gecondenseerde soep kan als vervanging voor melk dienen en kan gedurende langere tijden koken.
SOEPEN:
• Voor sommige recepten is een grote hoeveelheid water of bouillon nodig. Voeg eerst de soepingrediënten aan de schaal toe en voeg dan net genoeg water/bouillon toe om de ingrediënten te bedekken. Als u de soep verder wilt verdunnen, voegt u meer water of bouillon toe voordat u de soep serveert.
VLEES:
• Vet wegsnijden, goed afspoelen en het vlees droogdeppen met keukenpapier.
• Vlees kan eerst worden aangebraden in een daarvoor geschikte pan. Dit geeft een vollere smaak en biedt tevens het voordeel dat olie of vet kan worden afgegoten voordat u gaat stoven.
• Vlees moet zodanig in de schaal worden gelegd dat dit het deksel niet raakt.
• Voor kleinere of grotere stukken vlees dient u de hoeveelheid groenten of aardappels aan te passen, zodat de schaal altijd tussen de helft en driekwart is gevuld.
• De grootte van het vlees en de aanbevolen bereidingstijden zijn slechts gemiddelden en kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke stuk vlees, het soort vlees en de botstructuur. Mager vlees, zoals kip of varkenshaas, is meestal eerder gaar dan vlees met meer bindweefsel en vet, zoals runderlappen of varkensschouder. Bereiding van vlees aan het bot in plaats van zonder bot verlengt de bereidingstijd.
• Snijd vlees in kleine stukjes wanneer het tegelijkertijd bereid wordt met voorgekookte producten, zoals bonen of fruit, of lichte groentes, zoals champignons, gehakte ui, aubergine of fijngesneden groente. Op deze manier is al het voedsel tegelijkertijd gaar.
VIS:
• Vis kookt sneller en moet pas aan het einde van de kooktijd worden toegevoegd, d.w.z. tijdens de laatste vijftien minuten tot een uur.
VOCHT:
• De recepten voor de slowcooker lijken slechts weinig vloeistof te bevatten, maar het koken in een slowcooker verschilt van andere kookmethoden in zoverre dat de toegevoegde hoeveelheid vloeistof tijdens het koken vrijwel verdubbelt.
Als u dus een recept wilt aanpassen om dit in uw slowcooker te bereiden, verminder dan de hoeveelheid vloeistof die u normaal zou gebruiken."