Stoer koksmes met dichte krop, mag absoluut niet in de vaatwasser, maar dat geldt voor elk mes, gewoon knuffelen met een borstel en veilig opbergen zodat het mes niet kan beschadigen. Elk mes is uniek afhankelijk hoe ze het geraakt hebben met de hamer tijdens het maken. Forged Intense zijn met de hand gesmede messen.
FORGED ORIGINAL Intense
Ieder mes is met de hand gesmeed uit Japans staal. In een werkplaats die in alles de passie voor het ambacht uitstraalt: de hitte, de geur en de oranje gloed van het vuur, het sissende geluid wanneer het metaal wordt gekoeld. De hamerslag van de smid zie je letterlijk terug op het lemmet. En elke keer dat je het mes gebruikt en slijpt, krijgt het nog meer persoonlijkheid. Dat maakt jouw mes uniek.
Forged staat voor in het oog springend design, robuuste kwaliteit en meer dan waar voor je geld. Ontwikkeld vanuit een enorme liefde voor koken, barbecueën en tafelen. Een mes om trots op te zijn. Een mes vol karakter. Jouw mes!
20 cm koksmes is zo'n beetje het meest gebruikte mes in de keuken, schilmesjes niet meegeteld, ideaal om op een plank al je voedsel klein te snijden. In een beweging met de punt op de plank en heen snijden en terug halen zonder in de vingers van je andere hand terecht te komen. Met van je af snijden heb je controle over je mes.
Hier in de winkel adviseren we Foodtube Albert Kooy of René Ameling als inspiratie als je wilt weten hoe je veilig met een mes moet omgaan. Er bij zeggend dat professioneel koken anders is dan thuis koken. Vooral omdat dingen veel langer achter elkaar gebruikt worden en vooral pannen daardoor ingebakken worden en meer gebruikt worden op 1 dag dan thuis in 2 maanden.
Albert Kooy is recht voor zijn raap en geeft aan hoe je veilig snijdt met gemakkelijke droog oefen voorbeelden die ook voor kinderen heel duidelijk zijn en dat vindt ik ideaal.
René zegt al snel dat hij genoeg heeft aan 2 messen en een dunschiller maar komt zelf al met als ik decoratief groenten wil snijden is een Santoku mes *Japans mes wel handig. Dit koksmes 20 cm is 1 van zijn 2 meest gebruikte messen.
Bij de serie Intense van Forged is een mooie combinatie qua uiterlijk toegepast. De gehamerde look is aanwezig, maar wel minimaal. Het mes neigt qua look en feel naar een traditioneel koksmes, maar heeft toch die subtiele gesmede accenten welke juist zo kenmerkend zijn voor Forged. Bij deze serie is de krop dicht afgewerkt en mooi gepolijst. De manier van smeden is exact hetzelfde als bij de andere series, alleen wordt het lemmet aanzienlijk meer gepolijst wat zorgt voor een wat rustigere uitstraling dan de Brute en Olive serie. Ben je op zoek naar een bijzonder mes wat best mag opvallen qua uiterlijk, maar dan wel op een subtiele manier dan is de Intense serie zeker iets voor jou.
Koksmes
Vervaardigd van Japans staal
Hardheid van 58 Rockwell
Lemmetlengte is 20.5 cm
Lemmetdikte is 2 mm
Slijphoek van 18 graden
Gewicht 260 gram
Met de hand gesmeed
Verpakt in een luxe houten kistje