Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Koksmes met kuiltjes zodat je de voordelen van het lossen van het gesneden product hebt en toch de traditionele koksmes vorm en niet het Japanse Santoku mes. Je kan dus de punt van dit koksmes op de plank zetten, je product vastpakken en langs de knokkels
Koksmes met kuiltjes zodat je de voordelen van het lossen van het gesneden product hebt en toch de traditionele koksmes vorm en niet het Japanse Santoku mes. Je kan dus de punt van dit koksmes op de plank zetten, je product vastpakken en langs de knokkels sturen zonder in je hand te snijden, door met het mes naar voren en omlaag te snijden.
Het Origineel sinds 1886, een mes om herinneringen mee te maken, om samen mee te koken, om je te ontspannen, genieten en voeden met verse ingrediënten die je zelf verwerkt tot een heerlijke maaltijd.
Top mes met zwarte geklonken handvaten gemaakt om van generatie op generatie door te geven. Gemakkelijk zelf bij te houden door aanzetten of honing om kleine oneffenheden ontstaan tijdens het snijden weer in het gareel brengen. Is het mes bot, gaat het bijvoorbeeld niet meer door het vel van een strakke tomaat, dan moet het geslepen worden als je het met aanzetten niet meer scherp krijgt.
Door de kuiltjes kun je dunner snijden en blijven delicatere producten minder plakken en kun jij je concentreren op het snijden, zonder dat je afgeleid wordt door dingen die aan het mes blijven hangen. Deze kuiltjes zorgen voor lucht tussen het mes en het gesneden product.
Hier in de winkel kun je even de bewegingen oefenen. Kijken of de maat je bevalt enzovoort, de maat 20 cm is de bladlengte de breedte is 4.7 cm het totale koksmes 20 cm is 33.6 cm. Online is genoeg instructie te vinden wat betreft welk mes je waarvoor gebruikt, op bijvoorbeeld YouTube en FoodTube en Cheflix.
Ik ga ervanuit dat jij weet welk soort mes je wilt, geadviseerd door vrienden, bekenden of kookprogramma's. Hier in de winkel vraag ik wat iemand gaat doen en wat er doorgaans zoal klaargemaakt gaat worden, maar een koksmes is toch wel het eerste mes wat je nodig hebt als je zelf gaat snijden.
Wusthof Classic, the Original gemaakt van Wüsthof staal (X50 CrMoV 15): Gesmede messen, volledige krop of halve krop, 60 verschillende messen in zwart, fijn geslepen, Hardheid 58 HRC, handvat speciaal geklonken kunststof, Slijphoek 29°, Aluminium klinknagels en Trident Dreizack Logo in rood ingebed, gemaakt in Solingen Duitsland. Machinaal wat de machine beter doet dan de mens en puur vakmanschap daar waar de mens dit beter kan dan een machine, zoals met de hand naslijpen voordat ze naar ons als Wüsthof verkooppunt gestuurd worden.
Je messen zet je eventueel aan voordat je gaat snijden en was je af met een sopje of spoel je af en droog je af en berg je schokvrij en zodat ze niet kunnen beschadigen op. Anders zien we elkaar te vaak voor vervanging in plaats van aanvulling.