Je winkelwagen is momenteel leeg
Lekker gezond vlees afwisselen met verse vis, die je zelf van zijn graat en uit zijn vel haalt met behulp van dit flexibel vis fileer mes, de Australiër Josh Niland, mrniland is daar mijn inspiratie bron, die gebruikt elke vis van kop tot staat en legt st
Lekker gezond vlees afwisselen met verse vis, die je zelf van zijn graat en uit zijn vel haalt met behulp van dit flexibel vis fileer mes, de Australiër Josh Niland, mrniland op Instagram, de visslager, Fishbutchery is daar mijn inspiratie bron, die gebruikt elke vis van kop tot staat en legt stap voor stap uit hoe je welke vis dan ook klein maakt. Je ziet hem op Masterchef Australië regelmatig langs komen. Hij gebruikt buiten messen ook een keukenschaar om de boel te trimmen.. Genieten als ik het zie.
Ah, je bent er nog, dank je, hier hebben we o.a. de Visbijbel van Bert van Olphen en nog zo het een en ander, kei leuk helaas ligt Weert ver van zee dus vers is hier meestal al minimaal 1 dag later. Maar dat mag de pret niet drukken.
Wusthof Classic is het Origineel sinds 1886, een mes om herinneringen mee te maken, om samen mee te koken, om je te ontspannen, genieten en voeden met verse ingrediënten die je zelf verwerkt tot een heerlijke maaltijd.
Wüsthof bestond toen al meer dan 70 jaar maar vraag me niet hoe hun oudste messen eruit zagen ben nog nooit bij de fabriek geweest al is die binnen 1 uur van hier. Ik verkoop sinds 1993, start van mijn winkel Wusthof messen en inderdaad toen voornamelijk Wusthof Classic. Want ik ben van mening dat je als je meteen iets goeds koopt het goedkoopste uit bent. (ik ben heel nieuwsgierig heb dit dus voor mezelf genoteerd om later uit te zoeken)
Dit is een top fileermes met zwarte geklonken handvaten gemaakt om van generatie op generatie door te geven. Gemakkelijk zelf bij te houden door aanzetten of honing om kleine oneffenheden ontstaan tijdens het snijden weer in het gareel brengen. Is het mes bot, gaat het bijvoorbeeld niet meer door het vel van een vis of strakke tomaat, dan moet het geslepen worden als je het met aanzetten niet meer scherp krijgt.
Hier in de winkel kun je kijken of de maat je bevalt enzovoort, de maat 20 cm is de bladlengte de breedte is 2 cm het totale flexibele fileermes 20 cm is 30.9 cm. Online is genoeg instructie te vinden wat betreft welk mes je waarvoor gebruikt, op bijvoorbeeld YouTube en FoodTube en Cheflix.
Ik ga ervanuit dat jij weet welk soort mes je wilt, geadviseerd door vrienden, bekenden of kookprogramma's. Hier in de winkel vraag ik wat iemand gaat doen en wat er doorgaans zoal klaargemaakt gaat worden, grote of kleinere beestjes om samen de meest gewenste maat te bepalen.
Wusthof Classic, the Original gemaakt van Wüsthof staal (X50 CrMoV 15): Gesmede messen, volledige krop of halve krop, 60 verschillende messen in zwart, fijn geslepen, Hardheid 58 HRC, handvat speciaal geklonken kunststof, Slijphoek 29°, Aluminium klinknagels en Trident Dreizack Logo in rood ingebed, gemaakt in Solingen Duitsland. Machinaal wat de machine beter doet dan de mens en puur vakmanschap daar waar de mens dit beter kan dan een machine, zoals met de hand naslijpen voordat ze naar ons als Wüsthof verkooppunt gestuurd worden.
Je messen zet je eventueel aan voordat je gaat snijden en was je af met een sopje of spoel je af en droog je af en berg je schokvrij en zodat ze niet kunnen beschadigen op. Anders zien we elkaar te vaak voor vervanging in plaats van aanvulling.