Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Als een koksmes maar dan de Japanse variant voor als je heel dun wilt snijden en het handmatig wilt doen en niet op een Mandoline, Mooi Tasty Sumac heeft een bruin, rode kleur zoals de kleur van kruid Sumak. Santoku betekend 3 doelen slice, dice en mince
De een gebruikt een Santoku mes, de ander een koksmes en de volgende heeft ze beide, zoveel mensen, zoveel wensen en wij proberen zo veel mogelijk keuze te bieden bij Kookings Kookwinkel Weert, Limburg. Mes moet vooral fijn in de hand liggen en dienen voor het snijdoel dat jij voor ogen hebt.
Het Santokumes is de Japanse versie van het Europese koksmes en is net als het koksmes geschikt voor het snijden groenten, kruiden, vlees en vis. De naam van het Santokumes staat voor 'drie deugden', dus 3 gebruiken namelijk: Slice, Dice, Mince, al dan niet met de punt aan de plank. Dus plakjes maken, dobbelsteentje en fijnhakken.
Wusthof Classic Color: Gesmede messen, volledige krop, 8 verschillende messen in 6 verschillende kleuren (en je hebt Wusthof Classic in zwart 65 verschillende messen en wit 8+, die zou ik moeten tellen want dat staat niet op mijn info blad), fijn geslepen, Hardheid 58 HRC, handvat speciaal geklonken kunststof, Slijphoek 29°, Messing klinknagels en Trident Dreizack Logo in reliëf, met de hand geassembleerd.
Wij zijn blij met Wusthof Classic Color omdat iedereen kan gaan voor zijn of haar mes, super stoer toch als je een roze, oranje, roodbruin, paars, grijs of blauw mes in je keuken hebt. Het hoeft niet allemaal zwart of wit te zijn, toch?
Tekst AH, https://www.ah.nl/inspiratie/goed-om-te-weten/sumak
"Sumak is een mix van gedroogde en gemalen rode besjes van de sumakplant. Deze plant groeit veel in het Middellandse Zeegebied. Sumak wordt veel gebruikt in de Irakese, Iraanse, Koerdische en Turkse keuken. Hoewel sumak zelf nog niet heel bekend is in het westen, zou je de smaak kunnen herkennen uit het kruidenmengsel Za'atar. Za'atar bestaat uit oregano, sesamzaad, sumak en zout en wordt vaak over platbrood of gegrilde groente gestrooid.
Nu ben je vast benieuwd hoe sumak smaakt. Deze specerij heeft een kruidige, frisse en zure smaak. Het is vergelijkbaar met de smaak van citrusvruchten, alleen is sumak iets zoeter. Wanneer je sumak in gerechten gebruikt, is het belangrijk dat je het niet verhit. Hierdoor verliest sumak namelijk een deel van zijn smaak. Voeg het pas toe vlak voor of tijdens het serveren van de maaltijd."
Messen was je met de hand af, vlak na gebruik en ruim je dan op in een blok of aan een magneet of in een messenhoes, zodat de snijvlakken elkaar niet kunnen beschadigen en bot maken. Aanzetten haalt de oneffenheden weg die zijn ontstaan door het snijden. Je haalt dan geen materiaal weg maar zorgt dat ontstane braampjes weer opgenomen worden in het snijvlak van het mes.