Je winkelwagen is momenteel leeg
Product image slideshow Items
Heerlijk verse vis, je kan hem door de vis verkoper in "hapklare stukken" laten snijden, maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Dan is het handig als je daar een flexibel mes voor hebt, dat langs de graat te sturen is. En niet stug door de graat gaat.
Heerlijk verse vis, je kan hem door de vis verkoper in "hapklare stukken" laten snijden, maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Dan is het wel handig dat je daar een flexibel mes voor hebt, dat niet stug door de graat gaat maar, langs de graat te sturen is. Ook kun je doordat het mes flexibel is de contouren van de delicate vis beter volgen, waardoor je nette randjes kan maken, voor je gezin en gasten.
Leuke hobby en lekker rustgevend om met koken bezig te zijn, al zal het de eerste keren nog wel wat stress opleveren om het goed te doen, maar zoals met alles, proberen lukt altijd. En lopen heb je ook niet opgegeven de eerste keer dat je viel, toch? Van je fouten leer je, die zijn onderdeel van je weg naar succes.
Gourmet messen zijn niet gesmeed, met een krop geïntegreerd in het handvat maar de angel loopt door in het handvat dat geklonken is aan het mes, Wusthof Gourmet serie heeft 39 bladvormen is fijn geslepen in een hoek van 29°, hardheid 56 HRC en volledig gemaakt in Solingen Duitsland.
Doordat deze messen zachter zijn dan gesmede messen kunnen ze eerder bot zijn en is er meer onderhoud met een aanzetstaal nodig wanneer je als je op het snijvlak kijkt oneffenheden ziet. Aanzetten corrigeert deze oneffenheden zonder materiaal weg te halen. Als ze bot blijven na het aanzetten zijn de messen aan een slijpbeurt toe waarbij er wel materiaal wordt weggehaald.
Bij mij is het hoe vaak gebruik je een mes, is koken je hobby, wat wil je, en ik heb natuurlijk gemakkelijk praten maar een koksmes adviseer ik vaak gesmeed omdat je dat dagelijks gebruikt.
Als je begint met koken als hobby en een Vismes zoals dit fileermes wilt aanschaffen, kan je voor bandstalen messen = gestempelde = uitgesneden messen uit een plaat gaan zoals deze Wüsthof Gourmet serie voor alle speciale messen gewoonweg omdat zoals ik dan zeg, wij zo een mes op jaarbasis evenveel gebruiken als een kok per dag.