Je winkelwagen is momenteel leeg
Het kindermes is vervaardigd van 3Cr14 staal en heeft een hardheid van 54 rockwell. Het ronde Olijfhouten heft ligt prettig in de hand en het mes is goed in balans dankzij de gehamerde pommel aan het uiteinde van het heft. Het mes is geschikt voor 7+ bege
Het kindermes is vervaardigd van 3Cr14 staal en heeft een hardheid van 54 rockwell. Het ronde Olijfhouten heft ligt prettig in de hand en het mes is goed in balans dankzij de gehamerde pommel aan het uiteinde van het heft. Het mes is geschikt voor 7+ begeleiding is wel nodig natuurlijk. Dit mes is van ander staal dan de rest van de serie, die robuuster en harder (58 rockwell) is, dan nodig is voor beginnende (kinder) koks.
Jong geleerd, samen met ouders of grootouders is herinneringen maken voor de rest van je (klein)kinds leven, of met oom, tante, vrienden, samen koken is samen genieten. Doordat er een lerenhoes bij het mes zit kan het kind het mes goed opbergen. Door de handbeschermer is het veilig snijden.
Hier in de winkel adviseren we Foodtube Albert Kooy of René Ameling als inspiratie als je wilt weten hoe je veilig met een mes moet omgaan. Er bij zeggend dat professioneel koken anders is dan thuis koken. Vooral omdat dingen veel langer achter elkaar gebruikt worden en vooral pannen daardoor ingebakken worden en meer gebruikt worden op 1 dag dan thuis in 2 maanden.
Albert Kooy is recht voor zijn raap en geeft aan hoe je veilig snijdt met gemakkelijke droog oefen voorbeelden die ook voor kinderen heel duidelijk zijn en dat vindt ik ideaal.
René zegt al snel dat hij genoeg heeft aan 2 messen en een dunschiller maar komt zelf al met als ik decoratief groenten wil snijden is een Santoku mes *Japans mes wel handig. Dit kinderkoksmes is een hele kleine beginners variant van het koksmes 20 cm 1 van zijn 2 meest gebruikte messen. Voor tieners/middelbare schoolleerlingen zou ik het 16 cm Koksmes adviseren.
FORGED ORIGINAL
Ieder mes is met de hand gesmeed uit Japans staal. In een werkplaats die in alles de passie voor het ambacht uitstraalt: de hitte, de geur en de oranje gloed van het vuur, het sissende geluid wanneer het metaal wordt gekoeld. De hamerslag van de smid zie je letterlijk terug op het lemmet. En elke keer dat je het mes gebruikt en slijpt, krijgt het nog meer persoonlijkheid. Dat maakt jouw mes uniek.
Forged staat voor in het oog springend design, robuuste kwaliteit en meer dan waar voor je geld. Ontwikkeld vanuit een enorme liefde voor koken, barbecueën en tafelen. Een mes om trots op te zijn. Een mes vol karakter. Jouw mes!
Forged Olive, bij het ontwerpen van de Forged Olive serie was het uitgangspunt verschillende sprekende kleuren en materialen verenigen. De combinatie van het gehamerde lemmet, de strak afgewerkte krop en het natuurlijke, olijvenhouten heft maken de Forged Olive serie een echte blikvanger. De messen zijn vervaardigd van Japans 3Cr14 staal en hebben een hardheid van 54 rockwell. Het ronde Olijfhouten heft ligt prettig in de hand en het mes is goed in balans dankzij de gehamerde pommel aan het uiteinde van het heft.
De Forged Olive serie is robuust en dankzij de prachtige tekeningen en kleur van het olijvenhout toch verfijnd en stijlvol.
Onderhoud, op de messen van Forged krijg je 10 jaar garantie. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw, unieke, handgemaakte Forged mes, is het raadzaam het mes op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden.
Forged Olive messen, net als alle andere messen met de hand afwassen en goed afdrogen, eventueel het hout oliën als dat nodig is, messen opbergen in hun kistje of in een blok of aan een magneet opbergen, niet los in een lade want dan beschadigen uw messen.
Voor extra bescherming zijn er op bestelling leverbaar bijpassende leren hoezen, Forged Leather genoemd. We hebben ze niet in voorraad omdat alle Forged messen in een kistje worden geleverd. Het kinderkoksmes zit standaard met vinger beschermer en leren hoes.
Koksmes is zo'n beetje het meest gebruikte mes in de keuken, schilmesjes niet meegeteld, ideaal om op een plank al je voedsel klein te snijden. In een beweging met de punt op de plank en heen snijden en terug halen zonder in de vingers van je andere hand terecht te komen. Met van je af snijden heb je controle over je mes.